Ga naar de inhoud

Zoek een club

Zoek op naam, postcode of gemeente

Wat is duaal leren fitnessbegeleider?

Als onderneming krijg je de kans om zelf jongeren op te leiden volgens de noden van het bedrijf. Dit is een grote meerwaarde voor iedere onderneming, maar ook voor de jongeren zelf, want ze verwerven een concrete werkervaring en krijgen meer kansen op de arbeidsmarkt.

Voor deze opleiding zijn er opleidingsplannen uitgewerkt die zijn afgestemd op de beroepskwalificatie fitnessbegeleider.

Alle leerlingen binnen het systeem van duaal leren zijn aan éénzelfde overeenkomst onderworpen namelijk een overeenkomst alternerende opleiding van bepaalde duur, afgesloten tussen de jongere, de onderneming en de school. Dankzij deze overeenkomst staan de leerlingen meer dan 20 uur op de werkvloer en ontvangen ze een leervergoeding.

De informatiebrochure over het duaal leren vind je HIER

 

Welke scholen?

Volgende scholen bieden momenteel de opleiding fitnessbegeleider duaal aan:

- Mariagaard Wetteren

- Het Gymnasion (Stedelijk Lyceum Linkeroever)

- Sint- Eduardusinstituut Merksem

- Go! Atheneum Boom

- Go! Next Sportschool Hasselt

- Sportschool Rhizo Kortrijk

 

Erkend fitnesscentrum?

Om als fitnesscentrum een leerling op te leiden, moet je erkend worden. Als sector streven we naar een zo eenvoudig mogelijke procedure. Om erkend te worden moet het fitnesscentrum voldoen aan volgende voorwaarden:

  • een mentor* aanduiden
  • een bedrijfsuitrusting aanbieden conform het opleidingsplan
  • aantonen dat de continuïteit van de onderneming gewaarborg is

* De mentor is verplicht om een erkende mentoropleiding te volgen. De mentor kan vrijgesteld worden van deze mentoropleiding wanneer men over een bachelor of master diploma in de lichamelijke opvoeding of kinesitherapie beschikt, indien men een pedagogisch diploma heeft, of wanneer men al een mentorattest bezit.

De duur van de erkenning is vijf jaar. De erkenningen vallen onder de bevoegdheid van het sectoraal partnerschap. De overheid voorziet enkele ondersteuningsmaatregelen voor de ondernemingen zoals stagebonus, doelgroepvermindering en mentorkorting.

 

Meer informatie www.duaalleren314.be

Download de volledige handleiding voor de onderneming hier