Ga naar de inhoud

Zoek een club

Zoek op naam, postcode of gemeente

Het aandeel lichamelijk inactieve burgers in de EU blijft onaanvaardbaar hoog. 46% van de EU-burgers sport helemaal niet (2017). Steeds meer Europeanen eten ongezond en hebben chronisch last van stress. Uit cijfers blijkt dat we de afgelopen 50 tot 70 jaar niets geleerd hebben over de gezondheids- en preventierichtlijnen die voorhanden zijn. Het is dus tijd voor een kennis-update! Niet alleen voor de consument, maar vooral voor professionals die werken met de consumenten op het gebied van sport en lifestyle.

Het hoofddoel van HLNE (Healthy Lifestyle Network Europe) is om de gezonde levensstijl van mensen in heel Europa te verbeteren en professionals op te leiden tot gezonde levensstijlpromotors. HLNE draagt bij aan de kwaliteit van leven en gezondheid van de Europese burgers, inclusief, de strijd tegen overgewicht en obesitas en inactiviteit.

Professionals als het EU-netwerk voor gezonde levensstijl!

Een breed en gekwalificeerd netwerk van professionals in gezonde levensstijl is gewenst. HLNE wil consumenten en gezinnen in heel Europa bereiken door honderden gezonde levensstijlpromotors op te leiden, een gemakkelijk te verkrijgen maar noodzakelijke update van gezonde levensstijlkennis te bieden voor alle professionals binnen de gezondheidszorg, sport, fitness en onderwijs. Daarnaast wordt binnen HLNE en samen met partners vanuit Portugal, Spanje, Slovakije, Servië, Litouwen, Oostenrijk, België en Nederland, een nieuwe cursus 'Healthy Lifestyle Coach' ontwikkeld (in 9 talen) voor die professionals die niet alleen willen wijzen op gezonde levensstijl aspecten en het beschikbare New Health programma, maar additioneel mensen willen helpen om de duurzame gezonde verandering te maken.

Elk van de 1000 gezonde levensstijlpromotors, die in dit HLNE-project worden opgeleid in de partner landen, zal beschikken over de volledige gezonde levensstijl inzichten en E-tools tot hun beschikking krijgen, om deze in hun eigen netwerk te zetten en minimaal 50 mensen uit te nodigen om deel te nemen. Maar het New Health programma, dat al werd ontwikkeld en gebruikt in het New Health 2022-project, is beschikbaar voor alle EU-burgers en professionals.De video's zijn terug te vinden op www.new-health.eu en omvatten verschillende thema's:

- Het keerpunt van de Homo Sapiens

- Bewegen als medicijn

- Voeding als medicijn

- Ons brein als medicijn

 

Voor professionals die zich al willen aanmelden voor de cursus gezonde levensstijlpromotor, mail naar info@new-health.eu of registreer je op  https://new-health.eu/nl/register.

Ontwikkeld met ondersteuning door het Erasmus + programma van de Euroepese Unie.