Ga naar de inhoud

Zoek een club

Zoek op naam, postcode of gemeente

Nationale Leefstijlscan

 

 

De Nationale Leefstijlscan is een gratis gepersonaliseerde gezondheidscheck over voeding, beweging, sport en rust. De scan is momenteel al door meer dan 10.000 Belgen ingevuld. De leefstijlscan heeft heel veel potentieel om de bevolking en potentiële beoefenaars te informeren, sensibiliseren en vooral te mobiliseren om te werken aan hun gezondheid, want hoe we het draaien of keren: de fitnesssector is de plaats bij uitstek waar mensen kunnen werken aan hun algemene gezondheid en dit op een persoonlijke, gecontroleerde en veilige manier.

De Nationale leefstijlscan is gebaseerd op de beweeg- en preventierichtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en geeft concrete antwoorden per leefstijlnorm - zoals voeding, beweging, sport en rust. In de resultaten wordt gewerkt met de kleuren groen, oranje en rood, waarbij onmiddellijk ook gezonde tips en tricks worden toegevoegd. Het feit dat deze leefstijlresultaten gepersonaliseerd zijn, zet het ook aan om er daadwerkelijk verder mee aan de slag te gaan.
Het invullen van de leefstijlscan duurt enkele minuten,maar heeft een grote impact op de fysieke en mentale gezondheid van iedere burger. Met het resultaat kan de persoon in kwestie ook ten rade gaan bij een (personal) trainer of fitnesscentrum in de buurt. Doe de Nationale leefstijlscan door te surfen naar www.nationaleleefstijlscan.be/nl