Ga naar de inhoud

Zoek een club

Zoek op naam, postcode of gemeente

Het aandeel lichamelijk inactieve burgers in de EU blijft onaanvaardbaar hoog. 46% van de EU-burgers sport helemaal niet (2017). Steeds meer Europeanen eten ongezond en hebben chronisch last van stress. Uit cijfers blijkt dat we de afgelopen 50 tot 70 jaar niets geleerd hebben over de gezondheids- en preventierichtlijnen die voorhanden zijn. Het is dus tijd voor een kennis-update! Niet alleen voor de consument, maar vooral voor professionals die werken met de consumenten op het gebied van sport en lifestyle.

Om aan een oplossing te werken, moet meer aandacht worden besteed aan het verspreiden van kennis over wat gezonder is: voor jongeren, volwassenen en senioren, maar ook voor mensen met speciale gezondheidsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen, post- kankerbehandeling of zwangerschap. Daarom keurde het Europese Erasmus+ de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidsprogramma 'Lifestyle/health promoter' goed. Wij, Fitness.be, zijn partner in dit project.

Ook jij kan partner worden!

Het uiteindelijke doel van dit project is om fitnessprofessionals te voorzien van gemakkelijk te verkrijgen kennis en hulpmiddelen om de algemene gezondheid, zowel fysiek als mentaal, te verbeteren.

In samenwerking met EuropeActive is daarom een nieuwe onderwijsstandaard ontwikkeld (Healthy Lifestyle Promotor). De taak van de Healthy Lifestyle Promotor is om mensen aan te spreken, bewust te maken, te informeren en door te sturen naar een fitnessprofessional in zijn/haar buurt. Dit allemaal met behulp van een lifestyle platform, cursus en e-learning.

Wil jij graag op de hoogte worden gehouden van dit project? Dat kan door gratis partner te worden van New Health 2022! Dit is volledig gratis! Stuur gerust een mailtje naar gert.vanreckem@fitness.be voor meer info.