Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Zoek een club

Zoek op naam, postcode of gemeente

Trainers

Aanbod Fitness.be Faculty

VTS

Ervaringsbewijs

BReps

Fitness.be Faculty biedt een breed assortiment aan van opleidingen voor fitnessmanagers, fitnessbegeleiders, groepsfitnessbegeleiders en personal trainers.

Naast de opleidingsdagen is er ook een uniek ' à la carte' aanbod, de Fitness.be Faculty catalogus. Iedere ondernemer krijgt de kans om een bijscholing uit te kiezen die het best beantwoordt aan zijn behoefte. Wij maken de afspraken en organiseren de vorming op de plaats en het moment welke voor de ondernemer en zijn personeel het beste past. Degelijke opleidingen door competente docenten hebben hun prijs. De prijs delen maakt het voor iedere partij goedkoper. Daarom engageert Fitness.be zich om, indien je interesse toon voor een bijscholing, bij de sector te informeren naar andere geïnteresseerden. Deze catalogus kan je opvragen bij lucia@fitness.be

 

In Vlaanderen wordt tot op heden enkel de diplomagerichte opleidingen van de Vlaamse Trainersschool(Sport Vlaanderen) officieel erkend door de overheid. De Vlaamse Trainersschool is een samenwerkingsverband tussen Sport Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederaties en de Vlaamse Universiteiten & Hogescholen.

Voor de sporttak individuele fitness  en groepsfitness zijn er enkel opleidingen op initiatorniveau in samenwerking met Syntra Vlaanderen

 

Meer informatie vind je ook op www.sport.vlaanderen

Wat is het ervaringsbewijs?

Een diploma is zonder enige twijfel belangrijk. Maar ervaring is dit evenzeer. Bekwaamheid kan je op verschillende manieren opbouwen. Heb je een vaardigheid aangeleerd op de werkvloer, als vrijwilliger of tijdens een cursus dan is het ervaringsbewijs iets voor jou. De Vlaamse Overheid geeft jou de kans om jouw praktijkervaringen te bewijzen met dit officieel document.

Sinds 01/01/2009 is De FitnessOrganisatie door het Europees Sociaal Fonds erkend als Testcentrum voor het ervaringsbewijs Fitnessbegeleider en Personal Trainer.

Dankzij de financiële steun door de Europese Unie kwam het project 'Het testcentrum De FitnessOrganisatie' tot stand.

Voordelen van het ervaringsbewijs

Als je een ervaringsbewijs op zak hebt, sta je sterker op de arbeidsmarkt:

  • Het vereenvoudigt het solliciteren, uitgebreide testen worden overbodig
  • Je staat steviger in je schoenen tijdens contractbesprekingen
  • Je wordt je bewust van je eigen competenties
  • Het helpt je bij het volgen van verdere opleidingen
  • Het ervaringsbewijs is erkend door de overheid en binnen de fitness-sector

 

Hoe ga ik tewerk?

Stap 1: Op naar het testcentrum

Het testcentrum gaat na of je de vaardigheden van Fitnessbegeleider of Personal Trainer onder de knie hebt.

De FitnessOrganisatie vzw
Contactpersoon: Van Geyte Lucia (lucia@fitness.be)
Antwerpsesteenweg 19
9080 Lochristi
Tel: 092325036
Bereikbaar van 9u-12u en van 13u-16u30
Stap 2: Begeleidingsgesprek

Al jouw ervaringen ( zowel beroeps-als levenservaringen) worden in jouw talentenmap ingevuld. Je wordt geholpen om jouw ervaringen te 'vertalen' in competenties en deze te vergelijken met de beroepsstandaard. De beroepsstandaard van de Serv voor fitnessbegeleider en personal trainer geeft een overzicht van alle kerncompetenties en vaardigheden van het beroep. 

Deze persoonlijke talentenmap is jouw eigendom en kan men later steeds aanvullen.

Stap 3: Test of Assessment

Je legt de praktijkproef af in het Beoordelingscentrum Antwerpen. De proef is uitgewerkt door mensen uit het werkveld. Je krijgt de kans om je competenties te demonstreren tijdens een praktische test inclusief een rollenspel, een kort gesprek, een interactieve video en een kennistest.

Stap 4: Erkenning

Enkele weken na een geslaagde test ontvang je je Ervaringsbewijscertificaat in de brievenbus. Je hebt nu een extra troef in handen voor je verdere carrière of voor je zoektocht naar een job in de fitness-sector

BReps.be werd ontwikkeld voor u!

Door het ontwikkelen en onderhouden van het kwaliteitsregister BReps willen wij de kwalificaties en de competenties van fitnessbegeleiders, groepsfitnessbegeleiders en personal trainers erkennen, zichtbaar maken en hen te stimuleren voor permanente vorming om zodoende de kwaliteit van de begeleiding te bevorderen en te garanderen.

Laat ook jouw klanten, de fitness - sector en partners kennis nemen van je competenties en vaardigheden!

Meer info vind je op www.breps.be